Лист Міністерства соціальної політики України “Щодо обчислення середньої заробітної плати для оплати часу відпусток” від 07.05.2015 р. № 520/13/84-15

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
ЛИСТ
від 07.05.2015 р. № 520/13/84-15
Щодо обчислення середньої заробітної плати для оплати часу відпусток
Департамент заробітної плати та умов праці розглянув лист та повідомляє.
Обчислення середньої заробітної плати для оплати часу відпусток, зокрема, щорічної відпустки, провадиться відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 № 100 (далі – Порядок).
Пунктом 2 Порядку визначено, що обчислення середньої заробітної плати у цих випадках провадиться виходячи з виплат за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю надання відпустки.
Обчислення середньої заробітної плати для оплати часу щорічної відпустки провадиться шляхом ділення сумарного заробітку за останні перед наданням відпустки 12 місяців на відповідну кількість календарних днів року, зменшену на кількість святкових і неробочих днів, встановлених законодавством. Одержаний результат перемножується на число календарних днів відпустки.
Законом України “Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України”, який набрав чинності з 25.03.2015, встановлено святковий неробочий день 14 жовтня – День захисника України.
Тобто, з моменту, коли 14 жовтня 2015 року буде входити у розрахунковий період при обчисленні середньої заробітної плати для оплати часу щорічної відпустки, його потрібно буде виключати з розрахункового періоду, як святковий і неробочий день.
Заступник директора Департаменту -
начальник відділу
А. Литвин
Лист Міністерства соціальної політики України “Щодо обчислення середньої заробітної плати для оплати часу відпусток” від 07.05.2015 р. № 520/13/84-15

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>