Лист Міністерства соціальної політики України “Про надання щорічної відпустки педагогічним працівникам” від 10.02.2015 р № 51/13/116-15

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 10.02.2015 р № 51/13/116-15

Про надання щорічної відпустки педагогічним працівникам

У Департаменті заробітної плати та умов праці розглянуто <…> звернення та повідомляється.

Щорічні основні відпустки педагогічним працівникам надаються відповідно до Порядку надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 року № 346.

Пунктом 2 зазначеного Порядку передбачено, що право керівних, педагогічних, науково-педагогічних (крім працюючих у навчальних закладах та навчальних (педагогічних) частинах (підрозділах) інших установ і закладів) і наукових працівників на щорічну основну відпустку повної тривалості у перший рік роботи настає після закінчення шести місяців безперервної роботи в установі.

За другий та наступні роки роботи відпустка надається згідно з графіками, які затверджуються власником установи або уповноваженим ним органом за погодженням з профспілковим або іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом.

Керівним, педагогічним, науковим і науково-педагогічним працівникам навчальних закладів та навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів щорічна основна відпустка повної тривалості, визначеної в додатку до цього Порядку, у перший та наступні роки надається у період літніх канікул незалежно від часу прийняття їх на роботу. Графік надання відпусток педагогічним працівникам складається з урахуванням можливості проведення регулярних консультацій для учнів, складання іспитів якими перенесено на осінь.

Отже, педагогічний працівник, з яким укладено трудовий договір у грудні 2014 року, має право на щорічну основну відпустку повної тривалості у перший рік роботи, який надається йому в період літніх канікул. Для надання такому працівникові щорічної відпустки пропорційно відпрацьованому часу в перший рік роботи немає правових підстав.

Директор Департаменту                                            О. Товстенко

Лист Міністерства соціальної політики України “Про надання щорічної відпустки педагогічним працівникам” від 10.02.2015 р № 51/13/116-15

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>