Лист Пенсійного фонду України “Щодо перерахунку пенсій” від 11.03.2014 р № 2572 / Н-1

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 11.03.2014 р № 2572/Н-1

Щодо перерахунку пенсій

Розглянувши <…> звернення, яке надійшло від народного депутата України <…>, Пенсійний фонд України повідомляє.

Відповідно до статті 40 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» для обчислення пенсії враховується заробітна плата (дохід) за весь період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року. За бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами у період до 1 січня 2016 року для обчислення пенсії також враховується заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 1 липня 2000 року незалежно від перерв.

Заробітна плата (дохід) за період страхового стажу до 1 липня 2000 року враховується для обчислення пенсії на підставі документів про нараховану заробітну плату (дохід), виданих у порядку, встановленому законодавством (довідка), а за період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 – за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку.

Згідно з Порядком подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 р № 22-1 <…>, довідка про заробітну плату (дохід) особи видається на підставі особових рахунків, платіжних відомостей та інших документів про нараховану та виплачену заробітну плату підприємством, установою чи організацією, де працювала особа, яка звертається за пенсією.

Орган, що призначає пенсію, має право вимагати від підприємств, установ і організацій, фізичних осіб дооформлення прийнятих і подання додаткових документів, а також перевіряти в необхідних випадках обґрунтованість їх видачі.

Директор Департаменту                                                                     В. Машкін

Лист Пенсійного фонду України “Щодо перерахунку пенсій” від 11.03.2014 р № 2572 / Н-1

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>