Лист Державної казначейської служби України “Про використання КЕКВ для здійснення видатків, які можуть виникнути в процесі експлуатації web-сайтів/порталів” від 23.05.2014 р № 17-02/498-12282

ДЕРЖАВНА КАЗНАЧЕЙСЬКА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 23.05.2014 р № 17-02/498-12282

Про використання КЕКВ для здійснення видатків, які можуть виникнути в процесі експлуатації web-сайтів/порталів

На виконання доручення Міністерства фінансів України <… до листа Адміністрації Президента України <…> Державна казначейська служба України розглянула <…> звернення <…> і в межах компетенції повідомляє.

До питань 1, 3.

Статтею 9 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» визначено, що підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, які фіксують факти здійснення господарських операцій.

Первинні та зведені облікові документи можуть бути складені на паперових або машинних носіях і повинні мати такі обов’язкові реквізити: назва документа (форми); дату і місце складання; назву підприємства, від імені якого складено документ; зміст та обсяг господарської операції, одиницю виміру господарської операції; посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення; особистий підпис або інші дані, що дозволяють ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції.

Згідно з пунктом 2.2.4 пункту 2.2 Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 12.03.2012 № 333, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 27.03.2012 за № 456/20769 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 21.06. 2012 року № 754) (далі – Інструкція № 333), оплата послуг з технічного обслуговування обладнання та адміністрування програмного забезпечення: установка (інсталяція) програмного забезпечення (програмних продуктів, інформаційних систем та комплексів, баз даних, web-сторінок/сайтів/порталів), подальшого використання, їх супроводу та обслуговування (у тому числі навчання користувачів), а також підключення до мережі Інтернет, придбання стартових пакетів, карток Інтернет, придбання «скретч-карт» для поповнення абонентського рахунку, плата за послуги Інтернет-провайдерів за користування мережею Інтернет , оплата послуг цифрового та кабельного телебачення, обслуговування антен і т. п., здійснюються за кодом економічної класифікації видатків 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)».

Відображення в бухгалтерському обліку витрат, які можуть виникнути в процесі експлуатації web-сайтів/порталів, здійснюється згідно з вимогами Типової кореспонденцію субрахунків бухгалтерського обліку для відображення операцій з активами, капіталом і зобов’язаннями бюджетних установ (далі – Типова кореспонденція) (додаток 2 до Плану рахунків, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 26.06.2013 № 611, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 18.07.2013 за № 1214/23746 (далі – наказ № 611).

До питання 2.

Методологічні засади формування в бухгалтерському обліку бюджетних установ інформації про основні засоби, інші необоротні матеріальні активи, нематеріальні активи та незавершене будівництво визначені Положенням з бухгалтерського обліку необоротних активів бюджетних установ (далі – Положення), затвердженого наказом № 611.

Згідно з вимогами пункту 7.1 Положення зміна первісної (переоціненої) вартості необоротних активів проводиться у разі індексації їх первісної (переоціненої) вартості відповідно до законодавства, а також при добудові, дообладнання, реконструкції, часткової ліквідації відповідних об’єктів та модернізації, яка призвела до додаткового укомплектування необоротних активів.

Оплата послуг зі створення програмного забезпечення (програмних продуктів, інформаційних систем та комплексів, баз даних, web-сторінок/сайтів/порталів) за умови передачі майнових прав власності замовнику проводиться за КЕКВ 3160 «Придбання землі і нематеріальних активів» (підпункт 7 підпункту 3.1. 6 пункту 3.1 Інструкції № 333).

Відображення в бухгалтерському обліку зазначених операцій здійснюється відповідно до вимог Типової кореспонденції.

Перший заступник Голови                                                                    А. Даневич

Лист Державної казначейської служби України “Про використання КЕКВ для здійснення видатків, які можуть виникнути в процесі експлуатації web-сайтів/порталів” від 23.05.2014 р № 17-02/498-12282

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>